Contact +385952030000

NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA

Vodimo Vas u Nacionalni Park Plitvička Jezera na nezaboravnu pješačku avanturu!

Područje Nacionalnog parka Plitvička jezera slovi za jedno od najljepših mjesta na svijetu! Dio je Dinarskog krškog područja te pripada jednoj od najdojmljivijih krških cjelina u svijetu.

U Nacionalnom parku Plitvička jezera specifične hidrogeološke osobine stijena i sedrene barijere omogućile su zadržavanje vode na dolomitnim stijenama stvarajući predivna jezera i kanjone u vapnenačkim naslagama.

Laganom šetnjom po drvenim mostovima i šumskim puteljcima otkriti ćete prirodne ljepote koje će Vas ostaviti bez daha.

Uživati ćete u predivnoj panoramskoj vožnji brodom po jednom od najljepših kristalno čistih jezera na svijetu prepunim pastrve. Osim brodom kroz dio Nacionalnog parka Plitvička jezera možete se provozati i vlakićem.

VODENIČARSKO NASELJE RASTOKE

DSC_0053DSC_0027

Rastoke su nastale igrom prirode na utoku rijeke Slunjčice u rijeku Koranu. Priroda se poigrala modrozelenim vodama rijeke Slunjčice i rastočila ih u mnoštvo prštavih slapova i slapića od kojih su najljepši Buk, Hrvoje i Vilina kosa. Po svom nastanku Rastoke su zapravo prvi uvod u Plitvička jezera. Za razliku od tih jezera Rastoke su posebne po tome što se u to bogatstvo zelenila po otočićima i hridima pred tristo godina ispreplelo ljudsko naselje s mlinicama žličarama.

Ono što je priroda tisucama godina stvarala a čovjek kasnije, prilagođavajući se prirodnim uvjetima, izgradio, s okolnim vapnenačkim stjenama, starim gradinama i gradićem Slunjem skladno se uklapa u jedinstvenu cjelinu. Zbog te skladnosti povijesne, etnografske i graditeljske kulturne baštine Rastoke su 1969. godine upisane u Registar nepokretnih spomenika kulture Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture u Zagrebu.