Contact +385952030000 nobis@nobis.hr

Maslinovo ulje

Legenda o ljekovitim sastojcima maslinovog ulja sežu daleko u povijest, a i znanstveno su potvrđena.

Svi se slažu maslinovo ulje je Kralj među uljima!

Svakodnevno je u službi zdravlja čovjeka bilo u prehrani, kozmetici, raznim maskama, kremama,….

Proces proizvodnje maslinovog ulja odvija se u dvije faze. U prvoj fazi se zdravi plod masline drobi gnječenjem, a potom se u drugoj fazi tiještenjem smjese zdrobljenih plodova cijedi čisto maslinovo ulje. Hladno tiještenje je najčistija tehnologija obrade maslina.

Maslina je simbol Mediterana, dugovječnosti, prijateljstva, mira… Hladnim tiještenjem ploda masline dobiva se gusto ulje zlatnozelene boje. Bogato esencijalnim masnim kiselinama, upotrebljava se u prehrani, a najbolje ga je konzumirati bez zagrijavanja. Čuva krvne žile, smanjuje loš kolesterol, drenira jetra, njeguje suhu kožu i kosu.

Maslinovo ulje je jedno od antičkih blaga žena za prekrasan, blistav ten. Polazeći od egipatskog vremena, žene koriste ovaj proizvod kako bi poboljšale ljepotu svoje kože na prirodan način. Danas ćemo podijeliti ovu tajnu s vama, o tome kako koristiti maslinovo ulje za lijepu kožu.

Maslinovo ulje je čudesan tretman za kosu. Zagrijte malu količinu maslinovog ulja i dobro utrljajte u kožu glave. Zamotajte kosu ispod kape za tuširanje i ostavite da djeluje 20 do 30 minuta. Operite kosu šamponom.

Iskoristite ovaj prekrasni prirodni ovlaživač i koristite ga kad god je to potrebno. Uključite ekstra djevičansko maslinovo ulje u redovitu prehranu, koristite ga kako bi tijelo dobilo esencijalne vitamine koji su ključni za postizanje zdrave, blistave kože i za pravilno funkcioniranje organizma.

twitter

Facebooktwitteryoutubeinstagram